Икони

4.50 55
233.00 лв.
169.00 лв.
Показани 1 от 24 | 57 (3 Страници)

Има вярване, според което всеки дом се нуждае от поне една икона. Светецът, изобразен на иконата пази дома и семейство от болести, бедност и зли очи. Заради това символично значение и вяра в силата да закрилят, иконите са често срещане предмети в дома. Без значение дали са масивни или малки иконки, които човек държи някъде в дома или в себе си, иконите присъстват в домовете и животите на много хора.

И тъй като много хора вярват в силите им, иконите са особено подходящ подарък, който да дадете на вярващите в енергията им близки и приятели на различни поводи. Дълбокото им значение ги прави уникални и вечни подаръци, които всеки да постави в дома си.

Ние от Giftbox.bg вярваме, че за много хора иконите са ценен подарък и важен символ, затова сме ви селектирали внимателно подбрани различни видове икони, които да подарите на близките и приятели.

Предимства на това да подарите икона и кои поводи са подходящи

Иконите носят както религиозна, така и духовна символика. Те имат специално значение за получателя и избора на такъв подарък показва една особена загриженост от ваша страна. Иконите и начина, по който са изработени с прецизността вложена във всеки един детайл ги прави уникални произведения на изкуството. Те предават традиции и култура, носят смисъл и са важна част от това да превърнете една къща в истински дом.

Независимо дали човек е силно вярващ или не, стига да не е краен атеист, изборът на икона за подарък би бил подходящ на много поводи. Религиозните празници, например Коледа или Великден са особено подходящи. Специалните събития, включващи кръщене на дете или сватба също са идеални поводи да подарите икона, която да пази хората от зло.

Всеки вярващ би се зарадвал на подарък икона и за рождения си ден. Подходящи са и за подарък на вашето собствено семейство без повод, особено ако не разполагате с икона в дома.

Изборът на икона, изобразяваща някои светец – Свети Георги, Света Мина, Свети Стефан пък са особено подходящи за подарък за имен ден, на хора носещи тези имена. Така ще покажете лично отношение и ще подарите сантиментална, стойностна вещ.

Разнообразни са причините и поводите, на които можете да подарите икона. Но си остава факта, че иконите са ценни подаръци за повечето млади и стари и почти всички хора влагат смисъл в тях и вярват в силите им да закрилят дома и притежателя си.

При нас ще намерите богат избор от различни икони, изобразяващи различни светци и в разнообразни размери, за да изберете най-подходящата за всеки повод и човек.

Покажи още