Декантери за вино

4.60 55
147.00 лв.
57.00 лв.
197.00 лв.
Показани 1 от 22 | 22 (1 Страници)

Декантерите за вино са вид съдове, които са специално предназначени за съхранение и сервиране на този вид благоуханна напитка. Тяхната форма е специално създадена за да помага да се подобри вкусът и ароматът на виното.

Това се случва като се дава възможност на виното да влезе в контакт с въздуха за известно време, преди да бъде консумирано. Оставянето на напитката да почива за няколко минути или часове може да подобри значително вкусовите му качества.

Дизайн, съобразен с нуждите на виното

Обикновено декантерите за вино са изработени от стъкло или кристал и имат широко дъно и дълга шия. 

Това позволява на винаря, сомелиера или на обикновения ценител да отдели виното от неговите седименти и да стимулира оксидацията, която често подобрява аромата и вкуса му.

Можете да избирате измежду многобройните предложения на Giftbox.bg, така че да съчетаете това, което е най-добро за виното с онова, което допада на вас като изработка.

Независимо от модела, който изберете, декантерът се пълни внимателно

Независимо какъв тип декантер сте избрали от предложенията на Giftbox.bg, винаги трябва да внимавате, когато наливате виното в него.

Стъклен или кристален, съдът трябва да се пълни много бавно с вино, защото бързото наливане може да размъти виното, да наруши неговия вкус, аромат и прозрачност.

Освен, че не бива да се разбърква, виното също така не бива да се съхранява в този съд. Той е предназначен само за сервиране в чаши за вино, като е препоръчително да се налива в стъкленицата само толкова, колкото е нужно за конкретния случай.

Елегантни декантери за вино

Можете да откриете в Giftbox.bg не само класически декантери, но и елегантни модели със сребърен обков, както и специални гарафи, от които може да избирате.

Това би направило декантера не само функционален съд за декантиране на вино, но и израз на стил и разкош.

Този дизайн съчетава красивата форма на декантера с изискаността на сребърните детайли, които могат да включват уникални гравюри или изчистени линии.

Сребърният обков не само добавя луксозно усещане, но също така може да служи като стилен акцент и допълнение към интериора.

Такъв декантер е идеален не само за функционално декантиране на вино, но и за поставяне на масата като основен елемент и акцент на обстановката.

Този вид декантер е чест избор за особено важни събития, като сватби, годишни вечери или специални поводи, където се цени естетиката и вниманието към детайла.

Той представлява съчетание на изящество и функционалност, което го прави не само удоволствие за винарите, но и за ценителите на изтънчения дизайн.

Покажи още