Подаръци за кръщене

4.03 88
Показани 1 от 24 | 39 (2 Страници)

Кръщенето е специален повод в живота на малкото дете и неговите родители. Това е един от най-почитаните обреди, който е и поредния повод за събиране на цялото семейство, за да се отпразнува здравето и благоденствието на детето.

Разбира се, този повод изисква и подонасянето на подарък към малкото християнче. Докато подаръците за рожден ден най-често са дрехи или играчки, тези за кръщенето трябва да са много по-добре подбрани, защото това събитие се случва веднъж в живота на човек.

В категорията Подаръци за кръщене ние сме подготвили няколко оригинални идеи, с които да впечатлите родителите на детето и да му поднесете подарък с голяма стойност.

Луксозни подаръци за кръщене

В онлайн магазина на GiftBox.bg ви предлагаме луксозни подаръци за кръщене, които да поднесете на свещения празник на малкото дете, което е приело християнската вяра. Всеки един гост на кръщенето трябва да поднесе подарък на детето, защото така се очаква то да се превърне в добър и щедър човек.

Най-подходящи подаръци за кръщене на момиче или момче са златните предмети. Те никога не губят своята стойност и остават като част от семейната памет на кръщелника. При нас ще намерите Златна паричка за късмет с пожелание „Бебе” и колекция от три златни парички „Пожелания за бебе”.

Те подаръци за кръщене са подходящи за първи дар към покръстеното дете, поради тяхната изисканост. Златните парички са добър избор за подарък, който никога няма да загуби своята стойност.

Златото е благороден метал, който е изключително ценен и е подходящ да бъде поднесен като подарък за важни поводи. Ако искате да заложите на оригинален подарък за кръщене от баба и дядо няма да сбъркате ако изберете златната паричка за късмет или комплекта от три златни монети, които предлагаме в нашия онлайн магазин.

Специално значение и символика на подаръците за кръщене

Подаръците за кръщене имат специално значение и символика, тъй като този религиозен обред има важно място в християнството и означава влизането на детето в църковната общност.

Даровете, които се поднасят по време на кръщенето имат символично значение, което подчертава духовния и религиозен аспект на събитието.

Освен златото, което е подходящ подарък, който никога не губи своята стойност, може да поднесете предмети, които имат религиозно значение. Висулка във формата на кръст е много предпочитан подарък за новото хриситянче, който да го пази и да му напомня за вярата в Бога.

Друг предпочитан подарък за кръщене, който силно вярващите хора избират, са иконите на светци. Ако детето носи името на светец може да поднесете като подарък за кръщенето икона с облика на този светец, която да го закриля и пази през целия му живот.

Покажи още